Blog banner

Blog

Tárcsás kaszák új korszaka a LELY-vel

Tárcsás kaszák új korszaka a LELY-vel

2018. február 28., szerda
Címkék:

A LELY tárcsás kaszákat három jellemzővel tökéletesen leírhatjuk: okosak, gyorsak és erősek. Ez a három erőteljes jellemző, amivel kiemelkednek más márkák kaszái közül. Egyedülálló fejlesztéseivel a mérnökök minden igényt kielégítő kasza családot állítottak elő.

Az állási idő csökkentése érdekében az úgynevezett Easy Clip System rendszert fejlesztették ki, mely a kaszapengék cseréjét nagymértékben megkönnyíti. A rendszer a csapszegrögzítést kombinálja a gyorskapcsolóval. Gyors, biztonságos és egyszerű. A LELY SPLENDIMO Easy Clip System rendszerről egy korábbi bejegyzésünkben már szót ejtettünk, ott pontosan leírjuk a csere menetét is. 

A LELY SPLENDIMO tárcsás kaszák moduláris kaszagerendellyel rendelkeznek, mely zárt modulokból épülnek fel. Egy központi hatszög alakú hajtótengely biztosítja a tárcsák hajtását, mely által kasza gerendelyének teljesítményigénye kicsi és kevés a karbantartásra fordított költsége is. Kisebb teljesítménnyel nagyobb munkát lehet elvégezni vele. Ezt az egyedülálló kaszagerendely meghajtással érik el a LELY SPLENDIMO tárcsás kaszák. Az igényelt teljesítmény kicsi, tehát nagyobb sebességet lehet elérni alacsony üzemanyag felhasználás mellett. 

Az M típusú kaszák középpontosan függesztettek, melynél a kar csuklópontja biztosítja az akadálymentes talajkövetést. Ezek egyike a kasza súlypontja felett van, a másik a traktor jobb hátsó kereke mögött. 

A kaszák IMPELLER szársértői nagy áteresztő képességgel rendelkező széles rotorokkal vannak felszerelve, a terményt gyorsan levezetik a szársértőről. A nagy áteresztő képességnek köszönhetően a kasza teljesítmény több tekintetben is javul.
A kaszáknak van egy beállítható rugós, talajt tehermentesítő rendszere. A rugó előnye a hidraulikus rendszerekkel összehasonlítva a nagy rugózási út és a rendszer reakciósebessége.

A LELY SPLENDIMO kaszák szerkezete megbízható. Alapos és erőteljes tesztek során megállapították, hogy a konstrukció megfelel az új gépekkel szemben támasztott magas elvárásoknak. A hosszú élettartam nagyobb jelentőségű, mint a felesleges luxus.

Ha szeretne ehhez hasonló cikkeket olvasni és szívesen értesülne az elsők között

szezonális ajánlatainkról, íratkozzon fel hírlevelünkre!  Pár másodperc az egész: