Blog banner

Blog

LELY SPLENDIMO tárcsás kasza: technika és hosszú élettartam

LELY SPLENDIMO tárcsás kasza: technika és hosszú élettartam

2018. február 16., péntek
Címkék:

Miben rejlik a Splendimo kaszák titka?

Korábbi bejegyzéseinkben már ejtettünk néhány szót a LELY tárcsás kaszáiról, most néhány gondolat erejéig szeretnénk ezeket kiegészíteni. 

Minden SPLENDIMO kasza gerendelyét alkotó modul a tartós, hosszútávú kenés érdekében teljesen tömített és egyedi kenéssel rendelkezik. Ezen külön egységek legfontosabb előnye, hogy a modul házakban lévő kúpfogaskerekek minden körülmények között kapnak kenést. Az egyedi kenésnek köszönhetően erősen döntött állásban is optimális zsírzást kapnak az egységek, megakadályozva, hogy a kenőzsír a kaszagerendely alsó részére kerüljön kenés nélkül hagyva a felső részeket. Ez különösen előnyös, ha árokparton vagy domboldalon kaszálunk.

Egy tárgy által okozott túlterhelést a flexibilis hatszögtengely káros következmények nélkül felfogja. Rendkívüli terhelés esetén a tengely eltörik vagy deformálódik ezzel védve az embert és gépet. A kaszagerendelyen az esetleges károk csak a tengelyre korlátozódnak.

A Splendimo Lely kaszagerendelyen jobbra vagy balra forgókaszálóegységek, valamint távtartók találhatók. Mindezeket az alkatrészeket krómacél nyomatékrúdon lévő hatalmas nyomás tartja össze. A kaszálóegységek száma, a forgási irány- és a központimeghajtások változatai a munkaszélességek és modellek szélesválasztékát kínálják. A pótalkatrész-ellátás előnye, hogy a megfelelő szervizeléshez minimális számú alkatrész szükséges.

A közvetlen meghajtás kiemelkedő teljesítményt biztosít. A Splendimo Lely kaszagerendely legfőbb előnye az egyedülálló hajtási rendszer. Minden kaszálóegységet közvetlenül egy hajtótengelyhajt meg és nem fogaskerekek, mint amiket más tárcsás kaszáknál alkalmaznak. A különleges hatszögletű tengely nagyon jó minőségű acélból készült, és áthalad mindegyik tárcsa középpontján. Mindegyik kaszálóegység a tengelytől kapja a szükséges hajtást, ez minimalizáljaa súrlódási és hőképződési energiaveszteségeket.

A hagyományos kaszagerendelyeken történő javítások időigényes folyamatok. Gyakori, hogy az egész gerendelyt szét kell szedni, hogy elvégezhetőek legyenek a javítások. A SPLENDIMO tárcsás kaszák ezekkel ellentétben moduláris felépítéssel rendelkeznek így korlátozottak maradnak a károk. Rendkívüli esetben a kaszagerendelyt különösen egyszerű szét szedni és könnyen cserélhető a sérült alkatrész. Az egyedi felépítésnek köszönhetően az esetleges javítások mindig gyorsan és kis költség mellett elvégezhetőek. 

A tartósság és megbízhatóság sokszor a mezőgazdasági gép egyszerűségében rejlik. A LELY intelligens tervezésének köszönhetően kevés alkatrész mellett képes a gazdák igényeit kielégítő gépek gyártására.

 

Ha szeretne ehhez hasonló cikkeket olvasni és szívesen értesülne az elsők között

szezonális ajánlatainkról, íratkozzon fel hírlevelünkre!