Blog banner

Blog

Lely mezőgazdasági gépek a minőségi takarmány szolgálatában

Lely mezőgazdasági gépek a minőségi takarmány szolgálatában

2018. január 17., szerda
Címkék:

Az egészséges tej- és hústermelést nagymértékben befolyásolja a takarmány mennyisége és minősége. Amennyiben tápláló takarmányt sikerül termelnünk földünkön, nem kell megvásárolni a drága adalékokat és koncentrátumokat. A megfelelő minőség előnyösen hat az állatokra, a trágyamenedzsmentre és a gazdaság eredményét is javítja. 

A Lely olyan mezőgazdasági gépeket biztosít a számunkra, amelyek hozzájárulnak a tökéletes takarmány előállításához. 

 

 

A minőségi takarmány betakarításában döntő szerepe van a kaszálásnak, ebben segít nekünk a Lely Splendimo, ami egy klasszikus tárcsás kasza. A megfelelő beállítások, a tiszta vágáskép, valamint a jó talajfeltételek rendkívül fontosak és kedvezően hatnak az újrasarjadásra és a következő főkaszálás minőségére. 

A kaszálással nem ér végett a betakarítási folyamat. Az egyenletes és gyors száradás érdekében oda kell figyelnünk a rendforgatásra. Különösen nehéz, ha nedves terményt kell forgatnunk, rendkívül fontos a megfelelő időben való forgatás a gyors és egyenletes száradáshoz. A Lely Lotus rendkészítő mezőgazdasági gép segítségével lerövidíthetjük a fonnyadási időt, ennek következtében a szántóföldön való fekvést is. Az optimális rendszélesség döntő fontosságú a bálatömörítés, a silózó és rendfelszedő silózó mezőgazdasági gépek teljesítményére nézve. 

A bálák megfelelő tömörsége számos előnnyel jár. A nagy körbálák a takarmány minőségének javulását jelentik, mivel a bála felülete a térfogatához képest sokkal kisebb, így felgyorsul az erjedés. Nincs szükség erősebb traktorokra a takarmány feldolgozásához. Mivel a terményt modern szerkezetek vágják, hatékony a tömörítés így korábban beindul az erjedés és később könnyebb a feldolgozás is. A gyár termékpalettájában a körbálázók /fix vagy változókamrások/ valamint a kiskocka bálázók egyaránt megtalálhatók.

Optimális takarmány a gyors konzerválással érhető el. A bálatömörítési folyamatot a fóliacsomagolás teszi teljessé. Ez biztosítja, hogy bálák azonnal légmentesen le legyenek zárva, így rögtön beindul az erjedés. A Lely Attis bálacsomagolónak köszönhetően elkerülhető a felmelegedés és a rothadás. 

A Lely az elmúlt 60 évben számos innovatív megoldással állt elő mezőgazdasági gépei kialakításánál, amelyek a gazdálkodók érdekeit szolgálta. Kínálatunkban a gyár számos terméke megtalálható és felkészült kollégáink segítenek Önnek kiválasztani a legoptimálisabb mezőgazdasági eszközöket.

Ha szeretne ehhez hasonló cikkeket olvasni és szívesen értesülne az elsők között

szezonális ajánlatainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!