Blog banner

Blog

Fixkamrás körbálázók a Lely kínálatában

Fixkamrás körbálázók a Lely kínálatában

2018. január 14., vasárnap
Címkék:

A Lely mérnökei olyan innovatív megoldásokat alkalmaznak, amelyek hatékonyabbá és gazdaságosabbá teszik a gépek használatát. Fontosnak tartják a hosszú élettartamot és a kezelési kényelmet. Ezek mentén alkották meg fixkamrás körbálázó gépeiket is, amelyek méltó társai minden gazdának. 

A Lely fixkamrás körbálázón két stabil kampó reteszeli a hátsó ajtót így biztosítják, hogy a tömörítési folyamat alatt végig zárva maradjon. Ezáltal azonos méretű és maximálisan tömör bálák készülnek. A gépek egy úgynevezett hydroflexcontrollal vannak felszerelve, ez segít a nagyobb rend egyenetlenségek feldolgozására. A szállítócsatorna két oldalán gumipufferok találhatóak, így a csatorna elülső része ki tud térni lefelé, ha egy nagyobb terménycsomó vagy egy kő halad keresztül a rotor alatt. A hatékonyságot és az időtakarékosságot növeli az ELS. A feltöltés után az új necctekercset hátrabillenti üzemi pozícióba, az orsót becsavarja, majd a pozícióban reteszeli. A póttekercs készen tárolható a keretben.

A profi rotornak rendkívül nagy a fogása így egész évben kiváló a szenázs készítési eredmény. Zavarmentes teljesítmény és optimális vágásminőség érhető el a rotornak köszönhetően. Csökkentett üzemanyag fogyasztást és szabályos vágást eredményez, ha idejében kicseréljük a késeket. Szükség esetén közvetlenül a traktorülésből egyetlen munkalépésben aktiválhatjuk a második késkészletet, amellyel folyamatosan biztosított a nagy átáramlás. A Lely fixkamrás körbálázó RP 245 standard rendfelszedőjének 2,45 méter a szélessége. Így biztosított a széles rendek könnyű felvétele még szűk kanyarokban is. A rendfelszedőnek négy fogsora van ennek köszönhetően mindig biztosított a jó és súrlódásmentes anyagfelvétel. 

Egyedülálló csapágyházat alkalmaztak a tartósság jegyében. A nem hajtott oldalon a csapágyak a házukban tudnak mozogni, így elnyelődnek a bálázókamra elasztikus eltorzulásai. A bála által kifejtett nyomás nem terheli keresztben a csapágyakat, amely jelentősen megnöveli a tartósságot. A bálatömörítő hajtóláncai számára a keskeny rendek és a nedves anyag teremtik a legnehezebb feltételeket. Ennek okán a Lely mérnökei egy automatikus lánckenő rendszert alkalmaztak, hogy a tömörítő minden hajtólánca folyamatos olajkenést kapjon. A tartósságot tovább növeli, hogy mindegyik henger 10 hosszanti bordája egy 3,2 mm vastag falú csőbe van préselve. A varratmentes csövek rendkívüli tartósságot és élettartamot eredményeznek a fixkamrás körbálázónak. 

Ha további kérdései lennének a körbálázókkal kapcsolatban keressen fel minket az oldalunkon található elérhetőségek egyikén.

 

Ha szeretne ehhez hasonló cikkeket olvasni és szívesen értesülne az elsők között

szezonális ajánlatainkról, íratkozzon fel hírlevelünkre!  Pár másodperc az egész: