Blog banner

Blog

Egyre több kombájnos ezt választja a betakarításhoz

Egyre több kombájnos ezt választja a betakarításhoz

2018. február 8., csütörtök
Címkék:

OROS SUN+CHOP napraforgó adapter – Tények és vélemények

Az Oros SUN+CHOP napraforgó adapter 2015-ben került bevezetésre, s legnagyobb előnye, hogy a különböző állományú napraforgó betakarítást és a szárzúzást egy menetben lehet elvégezni ezzel az eszközzel. Ez a napraforgó betakarító adapter a minimális szemveszteségéről lett ismert és elismert Európa szerte. A most előrendelési kedvezménnyel megvásárolható Oros SUN napraforgó adapterek szárzúzós és szárzúzó nélküli kivitelben érhetők el.

Egyre többen osztják meg véleményüket az OROS SUN+CHOP napraforgó betakarító adapterről. A gép ideális konstrukciója, melyet az egyszerű felépítés, könnyű kezelhetőség jellemez leginkább, rázótálcás kivitelezés és mechanikus szárzúzó rendszer segíti a munkánkat.

A gyár interjút készített többek között Dr. Borda Béla okányi gazdálkodóval, aki 200 hektárnyi napraforgót takarított be 3 évvel ezelőtt az Oros 6 soros SUN+CHOP betakarító adapterrel.


Miért pont az Oros napraforgó adaptert választotta?


Az elmondottak alapján Borda urat az adapter kedvező ára és a kiváló műszaki megoldások ösztönözték az adapter beszerzésére. Itt nagy jelentőséggel bírnak elsősorban a szárzúzó védelmét biztosító csúszótalpak. A magyasabb napraforgó állományokban is minimális tarló hátrahagyásával lehet elvégezni a betakarítási munkálatokat. Mivel a gyár személyre szabottan készíti el az adaptereket, az adott kombájntípus színvilágához fog az Oros Sun passzolni.

Minimális szemveszteség és maximális elégedettség

Az adapter valóban minimális szemveszteséggel dolgozik, a zúzó rendszer is hibátlanul végzi a munkáját. A napi karbantartási teendők is szinte lenullázódtak, téli időszak beállta előtt kell a rozsdásodás megelőzéséről gondoskodni, így megduplázhatjuk az adapter élettartamát.

A kiváló szárzúzó rendszer

Az OROS SUN+CHOP szárzúzójának működéséről kérdeztük Pljesovszki Pál nagyszénási gazdálkodót, aki az Oros SUN+CHOP szárzúzójáról osztotta meg tapasztalatait. Pljesovszki úr elmondása alapján az új adapter kiválasztásánál fontos volt a szárzúzó rendszer megléte. A SUN adaptera kombájn fülkéjéből könnyen kezelhető és a zúzó teljesen felhúzható, így kis naprafolfót is könnyedén vághatunk vele. Amióta ezzel a szárzúzós adapterrel dolgozom, a bérmunkáim száma is megsokszorozódott. A szárzúzós adapter sebessége összhangban van a kombájnnal, a tálcák megfelelően rázódnak és nincs szórás sem.

 

Ha szeretne ehhez hasonló cikkeket olvasni és szívesen értesülne az elsők között

szezonális ajánlatainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!