Blog banner

Blog

Ágaprítóval a tűzifakészítés pofon egyszerű

Ágaprítóval a tűzifakészítés pofon egyszerű

2020. június 7., vasárnap

A tűzifa készítése rengeteg munkaórába és pénzbe kerülhet, ha nem vagyunk elég felkészültek. Ágaprító gépeink gyorsan és költség hatékonyan képesek megoldani téli tüzelő anyagunk előállítását. 

 

Miben is segíthet nekünk egy ágaprító? 

A fakitermelések során nagy mennyiségű úgynevezett fahulladék keletkezik. Az ilyen hulladék feldolgozása cél szárszám nélkül igen fárasztó munkafolyamat. Azonban az így keletkezett ágakat nem szeretnénk kidobni, hanem költséghatékonyan és biztonságosan fel szeretnénk használni. Az ilyen esetekben kiváló megoldást kínálnak ágaprító gépeink, amelyekkel biztonságosan és gyorsan feldogozhatjuk a fahulladékot. Az így keletkezett produktumot bezsákolva tárolhatjuk mindaddig, amíg fel nem használjuk fűtés céljából. 

 

Ágaprító vagy ágdaráló

Gyakran találkozunk azzal a hibával, hogy a fűtésre szánt fát ágdarálóval dolgozzák fel. Sajnos ezekben az esetekben a darált fa szinte összetapad, a levegő hiánya miatt bepenészedik és fűtésre nagy valószínűséggel alkalmatlan lesz. Tűzifa készítés céljából mindenképp ágaprítót használjunk. Az Urban ágaprítók átlag 9 cm-es darabokra aprítják a fát és be is zsákolják azokat. Az apríték hamar kiszárad a levegő által könnyen átjárható zsákokban, így azok pár nap száradás után fűtésre alkalmassá válnak.

 

Hogyan válasszunk megfelelő ágaprítót?

A hatékonyság mellett a biztonságot tartsuk a legfontosabb tényezőnek. Alaposan vizsgáljuk meg, hogy az ágaprító kezelője megfelelő biztonságban tudhatja magát a gép működése közben. Vásárlás előtt kérdezzük meg milyen vészleállító lehetőségeink vannak. Tudjuk, hogy általában az ár, döntő tényező szokott lenni a kiválasztás során, azonban ne felejtsük el felmérni, hogy milyen műszaki paraméterekkel rendelkeznek a kinézett gépek. 

Ágaprító vásárlás előtt mindig kérjük el a minőséget igazoló papírokat és keressük a gépen a CE betűjelzést, amely igazolja, hogy bevizsgált géppel van dolgunk. Sajnos az ágaprítók elterjedése mellett megjelentek a silány minőségű sufniban gyártott gépek is.

 

Miben segíthet Önnek a Szakadáth Gépker?

Segítünk a céljait leghatékonyabban kielégítő ágaprító megtalálásában. Termék kínálatunkban minden felhasználási igényre talál megfelelő munkaeszközt. További információkért tekintse meg termékkínálatunkat vagy keresse kollégainkat a következő elérhetőségek egyikén: +36 30 934 8284, info@szakadathgepker.hu

 

Tekintse meg Ön is ágaprító kínálatunkat! Kattintson a típusra!


Kardánmeghajtású ágaprító

Benzinmotoros, utánfutóra szerelt ágaprító

Nagy teljesítményű kardánmeghajtású ágaprító

Benzinmotoros ágaprító

Kardánmeghajtású ágaprító gép kistraktorokhoz

Benzinmotoros ágaprító gép, zord terepviszonyokra

Elektromotoros ágaprító gép

Nagy teljesítményű benzinmotoros ágaprító gép

Nagy teljesítményű elektromotoros ágaprító gép


Ha szeretne ehhez hasonló cikkeket olvasni és szívesen értesülne az elsők között

szezonális ajánlatainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre az oldal alján!