Blog banner

Blog

Ágaprító és ágaprító között is van különbség

Ágaprító és ágaprító között is van különbség

2019. november 12., kedd

Ágaprító vagy nem ágdaráló?

Az elmúlt években számos cég kezdte el gyártani és forgalmazni az Urban ágaprító mintájára elkészített (sok esetben házi műhelyekben összetákolt) masinákat. Joggal merül fel bárkiben a kérdés, hogy miért adna ki több százezret egy gépért.  Az ágaprító csak évente 2-3 hetet üzemel, amíg felvágjuk a metszési hulladékot, favágásból visszameredt gallyakat, hiszen ágaprítót már lehet kapni 120 ezer forintért a különböző használt termék oldalakon.  Az ágaprító és ágdaráló közötti különbségről már korábban írtunk, sajnos a hibajelenség még mai napig fennáll, de ezzel nem lehet mit kezdeni. Sajnáljuk, hogy sok „egylaptopos”, szerviz nélküli kereskedő nem informálja az érdeklődőit és „jól lesz az majd” alapon sokan belefutnak a már korábban részletezett csapdákba. Az alábbi video egy kiváló gép működését mutatja be, amelllyel galagonyát vágtunk. Érdemes megnézni a megrendelő arcát, amikor meglátta, hogy a csontkemény száraz gallyakat hogy vágta a TR75-ös kistraktoros ágaprító.


Nem az, aminek látszik

Amióta egyre több a konkurens termék, megszaporodott a más termékek javítását kérők telefonhívásainak a száma is. A legtöbbször a forgatókönyv úgy néz ki, hogy kérnek egy árajánlatot egy Urban ágaprítóra. Amikor azt elküldjük és nem kapőunk választ, az érdeklődővel pár nap múlva felvesszük a kapcsolatot, s kiderül, hogy a választása egy másik típusra esett. A harmadik szakasz pedig számos alkalommal egy ismételt érdeklődés volt, amiben az ügyfél azt kérte, hogy számítsuk be a 2-3 hetes gépét és mégis az Urban mellett dönt. Sajnos gépeket nem tudunk beszámítani, mert ha így tennénk, három hónap alatt ócskavastelepet varásolnánk a telephelyeinkből.

A puding próbája az evés…

…viszont olcsó húsnak híg a leve. Ezzel sajnos számolni kell. Minden terméket úgy áraznak be, amennyit ér. Ha az Urban árának harmadáért akarunk gépet vásárolni, akkor harmad olyan minőségre kell számítani. A leggyakrabban az szokott problémát okozni, hogy az ágaprítók  nem vágják a nyers ágakat, illetve nincs megoldva a balesetek elkerülésének minimálisra csökkentése. Az Urban ágaprítóknál a biztonsági vészleállító kar és a speciális garatkialakítás ezt garantálja és véleményünk szerint márcsak ezért is megéri azokat a biztonságos ágaprító gépeket választani, amelyekre szívesebben kiadjuk a plusz költséget, mint egy kézsebész specialistának. Tudom, hogy ez a példa morbid, de sajnos történtek már komoly balesetek sufniban összetákolt gépek miatt.  Mi úgy gondoljuk, hogy mindennek megvan az ára és van egy értéke. A biztonságos munkavégzésnél és a stabil, kiszámítható gépnél pedig nincs értékesebb.

 

Mi az ügyfeleink visszajelzései szerint, ágaprító szakértőként ezeket ajánljuk:

Benzinmotoros ágaprító, az önkormányzatok kedvence

Vontatható ágaprító, amelyet autóval szállíthat és rendszámozhat

Traktomeghajtású ágaprító, amellyel a legtöbb gazda megoldja a téli bérmunkázást

Nagyteljesítményű, benzines ágaprító, amely az Urban ágaprítók csúcskategóriája

Terepgumis nagyteljesítményű ágaprító, az erdők terminátora.