Blog banner

Blog

A raschel és a dreher zsák az ágapríték tárolásának bevált módja

A raschel és a dreher zsák az ágapríték tárolásának bevált módja

2019. november 13., szerda

Felaprítottam, ezután hogyan tároljam a gallyat?

Nagyon sokan döntenek bölcsen amellett, hogy az ágaprító által feldarabolt metszési hulladékot újrahasznosítják otthonuk fűtésére. A fatüzelés mellett és ellene van számos érv, a vélemények persze megoszlanak, hiszen mindkettőnek van pozitív és negatív oldala is. A raschel zsák már évek óta kedvelt tárolási eszköz a mezőgazdaságban és az erdészetben, egyre környezettudatosabban lehetséges az újrahasznosításuk is. A másik érv az alkalmazásuk mellett, hogy az ágapríték mozgatása, rakodása is könnyebb, ha azokat 20-30 kg-os zsákokkal tesszük.
Mivel nekünk nagyon fontos az, hogy a zsákok megfelelően űríthetők, ezáltal újrahasznosíthatók legyenek, ötvöztük a korábbi vevői véleményeket és ezekből elkészítettünk egy leírást, ami alapján elkészült az a zsák, amit az alábbi videon prezentálunk. Ennek a zsáknak másabb a szövése és egyre többen keresik nálunk.


Miben másabb ez a zsák, mint a többi?

A kisfilmen összehasonlítunk háromféle raschelzsákot, ez úgy tesszük, hogy egy papírlappal kiemeljük a szövés mintázatát. Az általunk jelenleg forgalmazott, 42 g-os tömegű zsákok szövése eltér a megszokottól, könnyebben kiönthető belőlük a tartalom, így újrahasznosíthatóak. Természetesen nemcsak faapríték tárolható bennük, hanem tökéletesen alkalmasak termény tárolására is, ahogyan azt a képen is láthatjuk, valaki kukorica tárolására vásárolt belőle, de sokan burgonya és egyéb termény tárolására alkalmazzák ezt a remek zsákot.