Menü

Csak pár pillanatunk van, aztán minden újraindul

2018. december 23
156
Csak pár pillanatunk van, aztán minden újraindul

Karácsonyi gondolatok

 

Mint minden évben, megérkeztek most is azok a napok, amik kicsit másról szólnak. Dolgos év van mögöttünk, hiszen a  mezőgazdaságban és főleg az állattenyésztésben nincs megállás. Folyamatosan ott kell lenni, figyelnünk és törnünk a fejünket, hogy tegyük eredményessé a munkánkat.  Ha épp nem termelünk, akkor törjük a fejünket, hogyan lehetne jobban, másként, hatékonyabban. Minden percben, amikor nem vagyunk a földön, vagy az állatok mellett, osztunk, szorzunk, kalkulálunk. Ha váratlan esemény jön, bosszankodunk, végig pörgetjük a fejünkben, hogyan lehetne gyorsabban, olcsóbban, kevesebb energiával.

Sokszor csak legyintünk, amikor mondják, hogy "pihenj egy kicsit, ne dolgozz annyit!" Ez viszont nem mindig sikerül, ha az ember a saját vállalkozását csinálja. A karácsonyi ünnepkör egy kicsit mégis lehetőséget ad nekünk, hogy átkapcsoljuk az agyunkat és Szeretteinkre koncentráljunk. A munkák nagy részét ilyenkor nem végezhetjük és egy fárasztó, dolgos év végén végre beszélhetünk másról is, mint a munkáról és a tervekről. Karácsonyfát faragunk az állványba, megkóstoljuk a frissen kisült beiglit és várjuk, hogy az ünnepi asztalnál ülve belekanalazzunk a halászlébe, amit még a nagyszülők receptje szerint készítettünk. Az igazi halászlevet. Azokból az időkből, amikor még minden más volt. Amikor a világ nem volt ennyire gyors és kiszámíthatatlan. Amikor még nem kellett annyit agyalni és nem hordtuk a zsebünkbe az internetet. Amikor még reggel elindultunk és nem volt mobil, hogy ránkcsörögjenek és naponta tízszer megváltozzon valami.

Kedves Olvasó! Élvezzük ki ezeket a napokat! Éljük át az örömöt, amikor a karácsonyfa mellett kicsomagolják az ajándékokat, a játék traktort, a karácsonyi előfizetést. Örüljünk az üzeneteknek, amit a régi barátoktól kapunk és legyen idő válaszolni. Kicsit most lelassíthatunk. Néhány napra csak, de ha belegondolunk, egész évben ezért dolgozunk. Ezért a néhány nyugodt pillanatért, amit jogunk van kiélvezni. Maradéktalanul.

Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden kedves Olvasónknak, Ügyfelünknek, Barátunknak és köszönjük a sok kedves visszajelzést munkánkról, igyekszünk a jövőben is rászolgálni!

 

Békés boldog karácsonyt kívánunk Önnek és Szeretteinek!