Menü
Ez a cikk archiválva lett. A weboldalról már közvetlenül nem elérhető.

Csak pár pillanatunk van, aztán minden újraindul

2018. december 23
280
Csak pár pillanatunk van, aztán minden újraindul

Karácsonyi gondolatok

 

Mint minden évben, megérkeztek most is azok a napok, amik kicsit másról szólnak. Dolgos év van mögöttünk, hiszen a  mezőgazdaságban és főleg az állattenyésztésben nincs megállás. Folyamatosan ott kell lenni, figyelnünk és törnünk a fejünket, hogy tegyük eredményessé a munkánkat.  Ha épp nem termelünk, akkor törjük a fejünket, hogyan lehetne jobban, másként, hatékonyabban. Minden percben, amikor nem vagyunk a földön, vagy az állatok mellett, osztunk, szorzunk, kalkulálunk. Ha váratlan esemény jön, bosszankodunk, végig pörgetjük a fejünkben, hogyan lehetne gyorsabban, olcsóbban, kevesebb energiával.

Sokszor csak legyintünk, amikor mondják, hogy "pihenj egy kicsit, ne dolgozz annyit!" Ez viszont nem mindig sikerül, ha az ember a saját vállalkozását csinálja. A karácsonyi ünnepkör egy kicsit mégis lehetőséget ad nekünk, hogy átkapcsoljuk az agyunkat és Szeretteinkre koncentráljunk. A munkák nagy részét ilyenkor nem végezhetjük és egy fárasztó, dolgos év végén végre beszélhetünk másról is, mint a munkáról és a tervekről. Karácsonyfát faragunk az állványba, megkóstoljuk a frissen kisült beiglit és várjuk, hogy az ünnepi asztalnál ülve belekanalazzunk a halászlébe, amit még a nagyszülők receptje szerint készítettünk. Az igazi halászlevet. Azokból az időkből, amikor még minden más volt. Amikor a világ nem volt ennyire gyors és kiszámíthatatlan. Amikor még nem kellett annyit agyalni és nem hordtuk a zsebünkbe az internetet. Amikor még reggel elindultunk és nem volt mobil, hogy ránkcsörögjenek és naponta tízszer megváltozzon valami.

Kedves Olvasó! Élvezzük ki ezeket a napokat! Éljük át az örömöt, amikor a karácsonyfa mellett kicsomagolják az ajándékokat, a játék traktort, a karácsonyi előfizetést. Örüljünk az üzeneteknek, amit a régi barátoktól kapunk és legyen idő válaszolni. Kicsit most lelassíthatunk. Néhány napra csak, de ha belegondolunk, egész évben ezért dolgozunk. Ezért a néhány nyugodt pillanatért, amit jogunk van kiélvezni. Maradéktalanul.

Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden kedves Olvasónknak, Ügyfelünknek, Barátunknak és köszönjük a sok kedves visszajelzést munkánkról, igyekszünk a jövőben is rászolgálni!

 

Békés boldog karácsonyt kívánunk Önnek és Szeretteinek!