Blog banner

Blog

SPLENDIMO szársértő: az IMPELLER-rendszer

SPLENDIMO szársértő: az IMPELLER-rendszer

2018. február 24., szombat
Címkék:

Egy kasza szársértő rotorjának két fő funkciója van. Elsősorban a száradási folyamatot kell, hogy meggyorsítsa. A szársértés által gyorsabban távozik a nedvesség a terményből, ezáltal rövidebb a száradási idő. Ha a rend szerkezete levegős, a nap és a szél optimálisan tud hatni a terményre, hogy felgyorsuljon a száradási folyamat.

Másodsorban van a szársértő rotornak egy továbbító funkciója, mely minél szélesebb a kasza, annál fontosabb szerepet kap. A rotor felveszi a terményt a gerendelyről, és hátrafelé továbbítja. A nagyobb áramlás javítja a rendképet, mivel a kaszálandó terménynek nagyobb tér áll rendelkezésre.

A LELY IMPELLER szársértők új generációját azért fejlesztették ki, hogy mindkét funkciót tökéletesen ellássa. Az IMPELLER név gyorsulást jelent, ami mind a szársértéshez mind a termény továbbításához kulcsfontosságú. 

A spirálformában felszerelt műanyag szársértő ujjak átdolgozzák magukat a terményen és megindítják a termény áramlását. Mivel a szársértő ujjak relatív hosszúak, a kaszálandó termény mélyen be tud kerülni a rotorba. Az ujjak tehát átcsúsznak az anyagon, és ily módon eltávolítják a szárról a viaszréteget, anélkül, hogy eközben veszélyeztetnék a levél vagy a szár struktúráját. A kiváló minőségű műanyag szársértő ujjak könnyűek, hosszú élettartamúak, minden terménytípusra, többek között lucerna szársértésére is kiválóan alkalmasak.

Összefoglalva, a SPLENDIMO kaszák IMPELLER-szársértői nagy áteresztő képességgel rendelkező széles rotorokkal rendelkeznek. A terményt gyorsan levezetik a szársértőről, a nagy áteresztő képességnek köszönhetően a kasza teljesítmény több tekintetben is javul.

Ha szeretne ehhez hasonló cikkeket olvasni és szívesen értesülne az elsők között

szezonális ajánlatainkról, íratkozzon fel hírlevelünkre!  Pár másodperc az egész: