Blog banner

Blog

Milyen bálázót válasszunk?

Milyen bálázót válasszunk?

2018. január 9., kedd
Címkék:

Időközönként a legtöbb gazda életében eljön a kérdés, hogy milyen bálázó gépet vásároljon. A takarmány minőségéhez nagyban hozzájárul a megfelelő bálázó gép is. Állattartóként pedig fontos, hogy milyen takarmányt készítünk, mert minősége és tápanyaga befolyásolja a kérődző állatok teljesítményét.

A LelyWelger bálázó gépek olyan innovatív megoldásokat használnak, amelyek hatékonyabbá teszik a munkát és hozzájárulnak a minőségi takarmány készítéséhez. Hatékonyságuk mellett kezelhetőségük és hosszú élettartamuk miatt emelkednek ki vetélytársaikkal szemben. A gyár termékpalettájában a körbálázók /fix vagy változókamrások/ valamint a kiskocka bálázók egyaránt megtalálhatók.

Akár milyen sokrétű az igény, a LelyWelger körbálázói biztosan tudják ezt teljesíteni. Széleskörű variálhatóságnak köszönhetően 90cm-től 180cm-ig tudunk körbálákat készíteni, közben szeletelni a terményt, a bálákat puhábbra készíteni, ha utószáradást igényel a bálázott anyag, vagy éppen keményre, ha arra van szükség. 

A körbálázók közös jellemzői a széles, vezérlőpálya nélküli rendfelszedő, amely nagy terményáramot tesz lehetővé. Így, bár a modellek nagy többsége eltömődés gátló rendszerrel rendelkezik, a gyakorlatban ritkán fordul elő, hogy a bálázót a kezelő túleteti. 

A LelyWelger kiskocka bálázói a hagyományos láncos meghajtás helyett csavarodás mentes tengelyeket és szöghajtóműveket használnak, ezáltal könnyebb a karbantartásuk. A LelyWelgerkiskocka bálázók automatikusan működő túlterhelési biztosítással vannak ellátva, így túlterhelés idején a kezelőnek csak nagyon rövid ideig kell megállnia, mert a bálázó önállóan elhárítja az üzemzavart. A hagyományos kiskocka bálázók esetében a nyírócsavarok cseréje mellett a behúzási területet is meg kell tisztítani, így rengeteg időveszteséget szenvedhetünk.

A Lely kiskocka bálázók további előnye az erősségük. Önlehúzó csomókkal működik a kötöző rendszerük, így nincs szükségük lehúzókra. Egyedülálló módon kúpos zsinegtartóval szerelték őket, ami minden minőségi zsineget feldolgoz és automatikusan alkalmazkodik erősségükhöz. Duplahurkos csomót köt, így akár 30%-al nagyobb szakító terhelés érhető el.

Bármilyen típusú bálázót is keres az ügyfél, a németországi wolfenbüttelben gyártott Lely Welger bálázókkal biztosan megtalálja a számítását.

 

Ha szeretne ehhez hasonló cikkeket olvasni és szívesen értesülne az elsők között

szezonális ajánlatainkról, íratkozzon fel hírlevelünkre!